top of page

Καρκίνος… Έγινε Φίλος, Δάσκαλος + Το Νέο Βιβλίο Που Καλό Είναι Να Διαβάσεις & Να Χαρίσεις.


Πριν από μερικά χρόνια και η δική μου οικογένεια πέρασε από αυτή την δοκιμασία. Την δοκιμασία του καρκίνου.

Ήταν ομολογουμένως μία από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής μου, τόσο για την μητέρα μου που ήταν η πάσχοντας, όσο και για μας που ήμασταν στο πλάι της.

Ευτυχώς μετά από την βοήθεια των κλασσικών γιατρών, μετά από την βοήθεια εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων, μετά από πολύ διάβασμα, μελέτη και έρευνα που έκανα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και μετά από πολύ προσευχή, όλα πήγαν και εξακολουθούν να είναι μια χαρά!

Αυτή την στιγμή μάλιστα, (εδώ και 8 χρόνια πλέον!), είναι απόλυτα υγιείς και δυνατή και όλη αυτή η περιπέτεια, που ήταν και διπλή, (καρκίνος του δέρματος/μελάνωμα, αλλά και καρκίνος στον πνεύμονα), είναι σαν να μην πέρασε από πάνω της.

Στο θέμα καρκίνος είμαι πολύ ευαίσθητη, αλλά και έμαθα πως: «όταν διαγνωστείς από καρκίνο, η ζωή σου δεν τελειώνει εκεί. Μάλιστα σου δίνεται μια ευκαιρία να την κάνεις πιο ουσιαστική και πιο αληθινή.

Επίσης έμαθα πως ο καρκίνος δεν σκοτώνει κανέναν δίχως την θέλησή του. Οι άνθρωποι σκοτώνονται μόνοι τους με τον τρόπο που ζουν, με τα συναισθήματα που βιώνουν και τον τρόπο που σκέπτονται.»

Ακριβώς τα ίδια μαθήματα πήρε και ο κύριος Θανάσης Σεφερλής, κλασσικός γιατρός, πολύ επιτυχημένος χειρούργος σπονδυλικής στήλης, που παρακολούθησε το σεμινάριό μου: «Από Την Έμπνευση Έως Την Έκδοση Σε 14 Βήματα Μόνο», με σκοπό να γράψει ένα βιβλίο για την εμπειρία και την αλλαγή που βίωσε ως άνθρωπος, ως γιατρός, ως πατέρας και ως σύζυγός…

Ήθελε να μοιραστεί με όλους μας την γνώση και τις πληροφορίες που συνέλλεξε σε επιστημονικό, συναισθηματικό, αλλά και σε ολιστικό επίπεδο, με αφορμή τον δικό του διπλό καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο κύριος Σεφερλής με είχε πλάι του τόσο κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, όσο και για την διαδικασία της επιμέλειας του βιβλίου του, αλλά με είχε και πλάι του στις συζητήσεις μας για την προώθηση και την έκδοση του βιβλίου του.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα βιβλίο της κατηγορίας: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ», για να αποφύγεις τον καρκίνο, αλλά και για να ξέρεις πώς να βοηθήσεις και να στηρίξεις ανθρώπους που έχουν ή έπαθαν, ή θα πάθουν καρκίνο στο μέλλον.

Ή αν όχι καρκίνο, κάτι εξίσου σοβαρό και σημαντικό για την υγεία και την ίδια τους την ζωή.

Είναι ένα βιβλίο που ο Θανάσης, εγώ προσωπικά, οι Εκδόσεις Ψυχογιός, αλλά και όλοι όσοι βοήθησαν στην δημιουργία και την επιμέλειά του, είμαστε πολύ υπερήφανοι και συγκινημένοι που συμμετείχαμε σε αυτό.

Είναι πραγματικά τιμή μου που ο κύριος Σεφερλής με αναφέρει στο χωρίο των ευχαριστιών του βιβλίου για την βοήθεια και υποστήριξη που του παρείχα.

Και είναι πραγματικά τιμή μου, που σήμερα σε προσκαλώ στην πρώτη επίσημη παρουσίασή του που θα γίνει στην Αθήνα, την Πέμπτη 4.12.2014 στις 20.00 μμ, στο Μέγαρο Μουσικής, και πιο συγκεκριμένα στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

Οι λεπτομέρειες για την παρουσίαση είναι:

Η Εύα Ντελιδάκη, δημοσιογράφος υγείας, θα συντονίσει την παρουσίαση.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαίρη Χήναρη, που είναι ηθοποιός.

Και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ιωάννης Ανδριανάτος, Φιλόσοφος και ο Ιωάννης Αυγουστάτος, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής.

Τόπος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

Ημερομηνία: Πέμπτη 04/12/2014, 20:00 μ.μ.

Ακόμη κι αν δεν είναι πρακτικά εφικτό να παραβρεθείς στην παρουσίαση του βιβλίου, βεβαιώσου ότι το διαβάζεις.

Δεν θα λάβω ποσοστά από τις πωλήσεις του ή κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ακόμη και την Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας & Συμβουλευτικής Έκδοσης που παρείχα στον κύριο Σεφερλή ήταν εντελώς δωρεάν.

Σου προτείνω δίχως δεύτερη σκέψη να προμηθευτείς και να διαβάσεις αυτό το βιβλίο γιατί ξέρω πόσο σπουδαίο είναι το περιεχόμενό του, αλλά και γιατί, όλα τα έσοδα του βιβλίου δεν θα τα λάβει ο συγγραφέας, αλλά ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. – Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών.

Έτσι λοιπόν έμεσα θα κάνεις καλό στον εαυτό σου και στους ανθρώπους που νοιάζεσαι, αλλά θα κάνεις και μια καλή πράξη.

Τώρα είναι η δική σου σειρά.

Έχεις κάποιο τέτοιο βίωμα ή εμπειρία σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο;

Πες μας. Μπορεί η δική σου ιστορία να βοηθήσει όλους μας.

Όπως πάντα, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μοιράζεσαι τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την ψυχή σου με αυτή την διαδικτυακή κοινότητα.

Είναι τιμή όλων μας που είσαι εδώ.

Με όλη μου την αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση,

Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page